Noutăți

Mesajul directorului Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

Un zâmbet, o floare ...

Divinitatea ne-a făcut părtaşii unei minuni pământeşti – cea de a simţi primăvara. Ori, nimic nu este mai fascinant pentru fiinţa umană, decât atunci când resimte un nou început de viaţă.

Sosirea   acestui anotimp este vestită de mărţişoare şi de sărbătoarea celei mai iubite fiinţe din lume, FEMEIA! O sărbătoare este deopotrivă etalarea cuvintelor şi sentimentelor. Cea de 8 martie însă este atât de specială, încât orice cadru verbal, cât de frumos nu ar fi înrămat, nu va cuprinde toată profunzimea acesteia. Prin ea  Femeia se ridică  la rang de regină, ea devenind cea mai răsfăţată persoană, pentru că  Femeia, căreia umanitatea îi datorează continuitatea şi perpetuarea vieţii, a ţinut mereu aprins focul în căminul familial, a păstrat cu sfinţenie datinele străbune, a sădit speranţă şi nobleţe în inimile celor apropiaţi.

Femeia  face lumea, nimic nu se face decât pentru Ea şi prin Ea! Femeia şi primăvara înglobează în sine tot ce a lăsat mai frumos şi mai sfânt Dumnezeu pe acest pământ.

Şi pentru că  noi, bărbaţii, nu am arătat mereu că am apreciat ceea ce  faceţi pentru  noi, permiteţi-ne, cel puţin cu ocazia acestei minunate sărbători, să ne  exprimăm recunoştinţa pentru tot ce ne oferiţi, pentru o vorbă bună, venită atunci când lucrurile merg rău, pentru înţelepciunea şi răbdarea cu care ne trataţi şi pentru dragostea cu care ne umpleţi sufletele.  Cu voi tot ce este greu  devine mai uşor, pentru că sufletul vostru ştie ce e iubirea, cum se dăruieşte şi cum se primeşte ea.  Ştim că sunteţi cel mai minunat  exemplu de dăruire zi de zi a tot  ce aveţi mai bun din voi.

Adresăm tuturor  doamnelor şi domnişoarelor  cele mai alese cuvinte de felicitare, dorindu-vă să aveţi  parte de sănătate, împliniri şi tot farmecul vieţii alături de cei dragi.

Şi vă mai dorim să primiţi atâtea flori încât să vă  faceţi gradină, atâtea felicitări încât să vă ajungă vorbe bune pentru tot anul… Atâta dragoste încât chiar dacă veţi  da înapoi la fiecare, tot    v-ar mai rămâne!

G. Palade, director  CFEF

Comentarii la subiect: