Felicitare cu ocazia zilei profesorului

Felicitare cu ocazia zilei profesorului Image
  • 05.10.2022

Stimaţi colegi,

Astăzi, când marcăm Ziua mondială a educației, toată atenția o îndreptăm către Dumneavoastră, Măria sa PROFESORUL, exprimându-ne recunoştinţa pentru efortul continuu în realizarea demersului educaţional, pentru responsabilitatea şi curajul pe care le investiţi zi de zi în discipoli, pentru devotament şi un adevărat spirit de sacrificiu de care daţi dovadă.

Consideraţiile  mele se îndreaptă astăzi către D-voastră, cei care aveţi nobila misiune de a împărtăşi cu elevii cunoștințele și experiența, frumosul, bunul, omenia etc.

Un profesor lucrează mult, pentru a vedea roadele muncii sale și pentru a  se simţi fericit. Cât nu ar părea de straniu, dar fericirea unui cadru didactic depinde de succesele elevilor săi.

Se ştie că orice cadru didactic în societatea modernă are un statut cuprinzător: instructor, actor, mediator, confesor, consilier, expert şi multe alte roluri.

 În ciuda tuturor dificultăților, profesorul rămâne în continuare fidel muncii sale, ajută, învăță, educă şi de aceea mă mândresc să ştiu că azi  activez într-un colectiv  cu dascăli minunaţi, unde responsabilitatea, vocaţia, respectul, dragostea şi corectitudinea pentru generaţiile tinere  sunt cartea de vizită  care reprezintă acest colectiv. Dacă  elevii continuă să vină în această instituţie, la lecţiile noastre, ne contactează ani de-a rândul după absolvire, înseamnă că ceea ce facem noi, are  valoare incontestabilă.

Nu vom putea şti niciodată unde se opreşte influenţa pe care o are un profesor asupra unui elev. Fiecare din ei memorează pentru întreaga viaţă o vorbă, un gest, o povaţă, pe care, peste ani, o  transmite mai departe.

Vă doresc cât mai multe succese în plan profesional, pentru ca să reuşim cât mai bine  să construim împreună marile performanţe ale celor pentru care muncim!

Vă urez sănătate DVS şi familiilor DVS, care vă sunt alături, vă susţin  şi vă dau putere pentru a continua lucrul pe care-l faceţi cu dăruire. Putere, tărie, linişte şi pace pentru cei care zilnic dăruie suflet din sufletul său şi  duc pe umeri dulcea povară a luminii!

 Felicitări şi La mulţi ani, dragi colegi!

2024 MoldaHost. All Rights Reserved.