Planul desfășurării cursurilor de FPC
- Bazele antreprenoriatului și administrarea afacerilor
Program de calificare parțială (microcalificare) (10 credite/300 ore) la specialitatea 0413.1 Business și administrare - Bazele antreprenoriatului și administrarea afacerilor, nivel CNC-6.
Programul este menit să asigure formarea durabilă și cumulativă a competențelor personale și profesionale ale cadrelor didactice din instituțiile de învățământ din ÎPT.
Acest program va valorifica ideile inovative și va sprijini manifestarea autonomiei comportamentului profesional, contribuind astfel la formarea unor antreprenori capabili să răspundă provocărilor actuale ale pieței. Programul își propune să încurajeze gândirea creativă, să faciliteze înțelegerea conceptelor economice și de piață, și să ofere instrumente utile pentru elaborarea unui plan de afaceri viabil, promovând în același timp responsabilitatea socială și etica în afaceri.
Ne propunem ca programul să fie racordat la specificul procesului educațional din învățământul profesional tehnic, subiectele abordate să fie în concordanță deplină cu necesitățile formabililor.
Programul include un volum de 300 de ore (75 contact direct și 225 studiu individual) și este structurat în 3 module:1. Bazele antreprenoriatului.
2. Antreprenoriat sustenabil și economie circulară.
3. Elaborarea și gestiunea proiectelor.Condiții de acces - pot aplica cadrele didactice din instituțiile de ÎPT, în special, dar și persoanele adulte, în baza Diplomei de studii superioare de Licență sau un alt act de studii echivalent.
Link-ul de înregistrare https://forms.gle/LWtM9XAWosDUdVoUA
- Managementul educational în ÎPT
Program de calificare parțială (microcalificare) (10 credite/300 ore) la specialitatea 0413.1 Business și administrare – Managementul educational în ÎPT, nivel CNC-6.
Din punct de vedere conceptual Programul răspunde cerințelor de eficientizare și flexibilizare a sistemului de formare continuă a cadrelor manageriale prin axarea pe formarea de competențe, îmbinarea metodelor tradiționale și interactive de predare/învățare/evaluare, centrarea pe nevoile de formare ale formabililor. Prin intermediul conținuturilor abordate se preconizează dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, formarea deprinderilor de studiu de sine stătător și de autoevaluare a rezultatelor obținute, de utilizare a experienței într-un mediu de muncă interactiv, fortificarea capacităților de a lua decizii rezonabile și realizabile, de a răspunde provocărilor în procesul de activitate profesională.
Programul include un volum de 300 de ore (75 contact direct și 225 studiu individual) și este structurat în 3 module:1. Managementul procesului educațional în instituțiile de ÎPT.
2. Managementul financiar al instituțiilor de ÎPT.
3. Managementul resurselor umane în instituțiile de ÎPT.Programul vizează consolidarea capacității cadrelor de conducere de a gestiona eficient instituția de ÎPT pe care o conduce promovând un sistem educațional modern și adaptat cerințelor pieței muncii.
Condiții de acces - cadre de conducere (directori, directori adjuncți, directori interimari, persoane ce aspiră la funcția de director) în cadrul instituțiilor de învățământ profesional tehnic, în baza Diplomei de studii superioare de Licență sau un alt act de studii echivalent.Link-ul de înregistrare https://forms.gle/SvxkzRtQ26Hr5NjVA
- Profesori în învățământul profesional (Firma de exercițiu)
Secția Formare Profesională Continuă oferă posibilități de actualizare, extindere, aprofundare și consolidare sistematică a cunoștințelor, deprinderilor și capacităților dobândite prin formarea profesională inițială și experiența acumulată de către beneficiari pe parcursul activității de muncă. Programul de formare profesională continuă este autorizat de către ANACEC. Planul de învățământ prevede 75 de ore de contact direct și 225 de ore studiu individual (10 credite profesionale transferabile). Persoanelor care promovează cursurile li se eliberează Certificat în format unic eliberat de către CTICE care poate fi utilizat în procesul de atestare.
Beneficiarii programului sunt cadrele didactice din învățământul profesional tehnic.Extras din Programul de formare profesională continuă
Link-ul de înregistrare https://forms.gle/qTDuuevsq6JMZRyi6
- Profesori în învățământul profesional (Managementul calității în ÎPT)
Pentru a fi capabili să ne adaptăm la o piață a muncii specifică unei societăți bazate pe cunoaștere este necesară implementarea unei politici a asigurării calității. Asigurarea calității include procesele planificate şi sistematice necesare asigurării unui grad adecvat de încredere că oferta de învățământ profesional tehnic va satisface cerințele de calitate specificate. Programul de formare profesională continuă este autorizat de către ANACEC. Planul de învățământ prevede 75 de ore de contact direct și 225 de ore studiu individual (10 credite profesionale transferabile). Persoanelor care promovează cursurile li se eliberează Certificat în format unic eliberat de către CTICE care poate fi utilizat în procesul de atestare.
Beneficiarii programului sunt cadrele didactice și manageriale din învățământul profesional tehnic, în special membrii CEIAC.Extras din Programul de formare profesională continuă
Link-ul de înregistrare https://forms.gle/qTDuuevsq6JMZRyi6