A 77-a aniversare. Hramul IP CEEF

A 77-a aniversare. Hramul IP CEEF Image
  • 21.11.2022

Onoraţi oaspeţi, dragi  colegi şi elevi!

   La 21 noiembrie 2022 aniversăm 77 de ani de la formarea IP Centrul de Excelență în Economie și Finanțe/CFBC.
Această instituție, poate fi considerată pe bună dreptate, cea mai veche instituţie de învăţământ economico-financiar din Republica Moldova.
Aniversarea noastră coincide cu sărbătoare religioasă a sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil  care sunt mesagerii veştilor bune şi de vestire a bucuriilor. 
Salutăm călduros toți oaspeţii noştri și le spunem  ,,Bine aţi venit  la HRAMUL CASEI NOASTRE !”
    Istoria acestei instituţii îşi are începutul în  luna noiembrie 1945, prin fondarea Tehnicumul de economie şi finanţe însă   pagina de bază a fost deschisă în 1968, când la 1 septembrie începe să funcţioneze Tehnicumul Financiar - Economic din Chişinău cu sediul pe actuala adresă: str. Miron Costin, 26/2. 
    În 1991 am fost reorganizaţi în Colegiul Financiar - Bancar care avea  misiunea de bază de pregătire a specialiştilor cu caracter aplicativ pentru economia naţională a Republicii Moldova în domeniul Contabilitate, Finanţe, Informatică. 
Ultima reorganizare instituțională a avut loc în anul 2016, când Colegiul Financiar-Bancar din Chişinău se reorganizează în IP Centrul de Excelență în Economie şi Finanţe.
    Pe parcurs istoriei un număr considerabil de absolvenţi ai instituţiei au confirmat şi continuă să confirme nivelul înalt al calităţii instruirii prin deţinerea unor importante funcţii în diverse ramuri ale economiei naţionale sau instituţii ale statului.
CEEF, a devenit o instituţie de învăţământ de prestigiu, cu un bogat potenţial intelectual cu o infrastructură dezvoltată, destinată instruirii tinerii generaţii prin activităţi didactice şi metodico-ştiinţifice.
În rezultatul acreditării programelor de formare profesională IP CEEF în perioada 2020-2021 am primit dreptul de a utiliza marca ANACEC ,,Program acreditat”.  Suntem onorați pentru că toate meritele pentru promovarea culturii calității în învățământul profesional tehnic ne-au fost recunoscute prin acordarea diplomei „Cristalul calității”. Orientarea spre performanţă a fost şi rămâne un credo al colectivului profesoral al instituţiei şi se regăseşte în activitatea tuturor cadrelor didactice. 
   Vreau să felicit întreaga comunitate CEEF cu aniversarea celor 77 ani de activitate, să mulţumesc întregului colectiv pentru devotament şi  pentru efortul depus zi de zi fiecare la postul său de muncă.  Am toată certitudinea că realizările cele mai importante ale acestei instituţiii ţin de viitor. 
Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil să ne aducă doar vești bune și să ne ocrotească de greutățile timpurilor pe care le trăim astăzi, să ne aducă Pace țării și bucurii în sufletele noastre.  Vă dorim ca această sărbătoare să ne poarte de grijă, să ne aducă lumină, căldură și belșug, să ne îndrume doar la fapte bune întru prosperarea noastră și a pământului străbun. În casele Dumneavoastră să domnească mereu pacea, voia bună și belșugul.

O rugăciune către ceruri zboară,
O rugăciune către Dumnezeu.
Mă rog acuma pentru a mea țară
Și pentru tine, sfînt poporul meu.  
 

Director IP CEEF  Șargo Aliona
 

 

2024 MoldaHost. All Rights Reserved.