- 23.02.2024
La 22 februarie 2024 în cadrul IP CEEF a fost organizată Conferința Națională științifico-practică „Dinamica schimbării și cultura organizațională a viitorului”, Ediția a IV-a!
Ne bucuram pentru interesul față de acest eveniment, pentru ocazia de a face schimb de bune practici, pentru deschiderea pentru noi strategii!!!
Mulțumim tuturor participanților - cadrelor didactice din IP CEEF, Colegiul Național de Comerț al ASEM din Chișinău, IP Colegiul "Iulia Hașdeu" din Cahul, IP Colegiul Politehnic Bălți, IP Colegiul Tehnic Feroviar Bălți, IP CEIU, IP CEEE, UPS „I.Creangă”, Mixbook, LT „N.Iorga”, Colegiul Tehnic Rădăuți (Suceava), Colegiul Economic „N.Titulescu” (Baia Mare) România.
Mulțumim Comitetului organizatoric: Diana Ștefaneț, Cezara Fetescu , Cătălina Ilciuc, Savciuc Cristina , Olesea Stratu, Ina Borcoman!!!
‼ Concluziile comunicărilor din cele 3 secțiuni:
1) Dezvoltarea mediului economic propice poate avea loc prin promovarea inovațiilor și a digitalizării.
2) Diversificarea mecanismelor de ajustare a ofertei educaționale a instituțiilor de ÎPT la necesitățile pieței muncii va permite susținerea tinerilor în afirmarea profesională.
3) Crearea și aplicarea programelor de antreprenoriat pentru tineri cu accent pe dezvoltarea abilităților creative, de negociere, abilități de leadership, de inteligență emoțională.
4) Cultură organizațională sănătoasă este un factor de succes pentru productivitatea echipei.
5) Politica oricărei organizații trebuie să includă strategia de creștere a productivității.
6) Starea de bine trebuie să fie o prioritate pentru instituțiile din toate domeniile. Școlile ar trebui să ia măsuri rezonabile pentru a preveni stresul la locul de muncă.
7) Rolul profesorului de ieri și de azi este de a fi flexibil, de a putea accepta provocările timpului. Prin autodepășire să formeze, să modeleze și să educe Oameni!
8) Resursele umane sunt forța oricărei organizații, sarcina căreia este de a investi, de a oferi mediul propice, de a susține creșterea și evoluția profesională a angajaților săi.
9) Digitalizarea procesului educațional reprezintă o oportunitate pentru a oferi șanse egale de învățare tuturor elevilor, oferind cadrului didactic mijloace inovative de depășire a barierelor ce limitează accesul la educația de calitate.
În final, susținem că „Munca individuală câștigă un joc, dar spiritul de echipă și inteligența colectivă sunt cele care câștigă Cupa Mondială” (Bud Wilkinson)
Vă așteptăm în 2025 la Ediția a V-a a Conferinței!!!
#conferinta, #business, #antreprenoriat, #cultura_organizationala, #resurse_umane, #piata_muncii, #proiecte_educationale, #succes, #interdisciplinaritate, #digitalizare, #management, #Well_being , #cadre_didactice, #angajati, #dinamica_schimbarii