Ziua internațională a educației

Ziua internațională a educației Image
  • 04.10.2024

Stimaţi colegi,

Astăzi, când marcăm Ziua lucrătorului din educație, toată atenția o îndreptăm către Măria sa PROFESORUL, exprimându-ne recunoştinţa pentru efortul continuu în realizarea demersului educaţional, pentru responsabilitatea şi curajul pe care le investiţi zi de zi în discipoli, pentru devotamentul şi un adevărat spirit de sacrificiu de care daţi dovadă.

Consideraţiile  noastre se îndreaptă astăzi către cei care au nobila misiune de a împărtăşi cu elevii cunoștințele și experiența, punând în capul și inimile lor frumosul, bunul, eternul.

Un profesor lucrează mult, pentru a vedea roadele muncii sale și pentru a  se simţi fericit. Cât nu ar părea de straniu, dar fericirea unui cadru didactic depinde de succesele elevilor săi.

Se ştie că orice cadru didactic în societate modernă are un statut cuprinzător: instructor, actor, mediator, confesor, consilier, lider de opinie, manager.

 În ciuda tuturor dificultăților, profesorul rămâne în continuare fidel muncii sale, ajută, învăță, educă şi de aceea mă mândresc să ştiu că azi  activez într-un colectiv  cu dascăli minunaţi, unde responsabilitatea, vocaţia, respectul, dragostea şi corectitudinea pentru generaţiile tinere  sunt cartea de vizită  care reprezintă acest colectiv. Dacă  elevii continuă să vină în această instituţie, la lecţiile noastre, ne contactează ani de-a rândul după absolvire, înseamnă că ceea ce facem noi, are  valoare incontestabilă.

Nu vom putea şti niciodată unde se opreşte influenţa pe care o are un profesor asupra unui elev. Fiecare din ei memorează pentru întreaga viaţă o vorbă, un gest, o povaţă, pe care, peste ani, o  transmite mai departe.

          Vă doresc stimaţi colegi  cât mai multe succese în plan profesional, pentru că şă reuşim cât mai bine  să construim împreuna marile performanţe ale celor pentru care muncim! Va urez sănătate DVS şi familiilor dvs, care vă sunt alături, vă susţin  şi vă dau putere pentru continua lucrul pe care-l faceţi cu dăruire.

 Felicitări şi La mulţi ani, dragi colegi, La mulţi ani generaţiilor de profesori şi de elevi deveniţi profesori, care duceţi pe umeri dulcea povară a luminii!

                                                                                                   Administraţia IP CEEF

2024 MoldaHost. All Rights Reserved.