Științe socio-umanistice

Științe socio-umanistice Image

Motto: "Noi în Știință de la origini și până acum și Știința în noi de acum și în viitor"

Într-o instituție care a devenit în timp un adevărat simbol al excelenței în domeniul pregătirii profesionale a specialiștilor de profil economic și tehnologiilor informaționale, avem misiunea de a educa tinerii prin investirea în ei a valorilor naționale și a culturii generale, pentru a-i crește cetățeni de onoare.

Suntem conștienți de necesitatea stringentă a țării noastre de specialiști competenți și multilateral dezvoltați, de aceea prin intermediul activităților didactice și extradidactice dezvoltăm simțul responsabilității față de comunitatea în care trăim, capacitatea de apreciere a posibilităților de formare a unei cariere de succes în Republica Moldova și în același timp - puterea de păstrare a integrității.

Sădim adânc în inimile și mințile tinerilor conștiința națională, patriotismul și gândirea critică prin lecțiile amare, regretate, dar glorioase ale trecutului şi prin orele de istorie, fiind ghidați cu dedicare de profesorii Breahnă TaisiaMoraru Liliana și Colun Tatiana. Explicăm ştiința de înaltă chemare a omului de a-și cunoaște și înțelege mediul, spațiul în care trăiește și își desfășoară activitatea. Colța Valentin, ocupând funcția de dublă responsabilitate ca profesor și șef catedră, împreună cu Nicodim Vladimir și Nicodim Dinna, sunt cei care diseminează descoperirile acestei științe în rândul elevilor, în instituție și în societate. Demonstrăm prin experimentele și lecțiile de chimie desfășurate de specialiștii Moțpan ValentinaIurașcu-Cristalov Galina, structura substanțelor și celulelor, iar cu aportul profesorilor Cerguță LudmilaNicodim Vladimir,Golovatîi Violeta accentuăm importanța unui mod sănătos de viață și inevitabila responsabilitate față de corpul nostru, teoretizate la lecțiile de biologie și aplicate în practică la cele de educație fizica, sub supravegherea profesorilor Botezatu VictorCiocan Alexandru și Bortă Pavel. Formăm și dezvoltăm în elevii noștri cunoașterea de sine și cultura relațiilor cu semenii săi și societatea civică prin orele de psihologie, desfășurate de psihologul Ştefaneț Diana.

Misiunea noastră nu este una strict profesională, ci una de natură socială, de aceea ne implicăm cu dedicație în aceste activități, având siguranța că ele vor fi aplicate în practică, generând schimbări în sistemul nostru economic, politic, social și cultural, îmbunătățind astfel nivelul educației și culturii în Republica Moldova.

Link-uri utile și informative:

2022 MoldaHost. All Rights Reserved.